Van Hoolok honosítása a BKV-nál

Ács Attila   ·   2011.10.30. 12:08
vanhool_szolo_fooldal

Korábban már beszámoltunk arról, hogy kocsikiadási gondjai enyhítésére a nyáron tizenhárom szóló Van Hoolt vásárolt a BKV Hollandiából. Az autóbuszok tizenegy évesek, átlagosan körülbelül 800 ezer kilométert futottak, műszaki és esztétikai állapotuk budapesti szemmel nézve kitűnő. A járművekért egyenként hétmillió forintot fizetett a BKV, illetve hozzávetőlegesen további hétmilliót költenek rájuk, hogy még inkább megfeleljenek a fővárosi igényeknek. Az átalakítás során új fényezést, elhúzható ablakokat, légkondicionáló berendezést, zárt fülkét és új utastájékoztató rendszert kapnak a buszok, illetve néhány további BKV-specifikus kelléket is beépítenek (például átfolyásmérő) vagy átalakítanak. A járműveken már javában zajlanak a munkálatok, ennek apropóján látogattunk el a VJSZ (Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft.) telephelyére:

A képre kattintva galéria nyílik meg!<br>(fotók: Vörös Attila)

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.