Megdőlt a rekord: több mint százezren utaztak a Regiojet fürdősvonatával Horvátországba

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2022.10.13. 09:00
RJ

A 2022-es nyári szezonban tizenkét százalékkal nőtt az utasok száma a Regiojetnél. 

A legnagyobb cseh magánvasút újra növelni tudta utasainak számát az előző év eredményeihez képest. A teljes szolgáltatási portfóliót (vonat, busz) együttvéve a Regiojet tizenkét százalékkal több utast szállított az idei nyári hónapokban, mint egy évvel korábban. Ennek egyik oka a koronavírus-járvány okozta korlátozások hiánya volt. Sikerült megdönteni a rekordot a horvátországi fürdősvonat esetében, a Prágából Splitbe, illetve közvetlen kocsikkal Fiumébe (Rijeka) közlekedő éjszakai járatokon több mint százezren utaztak (pontos számot nem árultak el). Az egész nyári idény alatt a fürdősvonat iránt kiegyensúlyozott volt a kereslet, a vonatokra csatlakozó tengerparti buszjáratokat a horvát célállomásra utazók negyven százaléka vette igénybe. A Regiojet nem tagadja, hogy az idén sem ment minden simán, gyakoriak voltak a nagy, többórás késések, járatrövidítések (a nagy késés miatt többször is csak Ogulin állomásra közlekedett a járat, ahol már fordították is, az utasokat pedig az éjszaka közepén buszokba szállították át).

A nyári szezonban, azaz a júniustól szeptemberig tartó időszakban a Regiojet vonatain és autóbuszain összesen 3,8 millió utas utazott, ami éves összehasonlításban tizenkét százalékos növekedést jelent. A legnagyobb mértékű növekedést ezen belül a nemzetközi járatok könyvelték el, a vasúton harmadával, az autóbuszok esetében pedig kétszer többen utaztak, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban. Júniusban elindult az addig humanitárius célokat szolgáló Prága−Przemyśl-járat is, amin több tízezren utaztak a nyáron. 
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek