Megérkezett a Scania Citywide

Ács Attila   ·   2011.10.21. 10:11
citywide_fooldal

Mosolygó buszként mutatta be a Scania az Omnicity modelljét 1996-ban, amely a 2005-ös facelift után egészen mostanáig a södertäljei központú cég egyetlen teljes egészében saját gyártású városi-elővárosi modelljének számított. Noha a formaterv még most is frissnek és egyedinek hat, a jelek szerint mégis úgy érezték, hogy ideje váltani: az utód a Citywide nevet kapta, teljesen megújult a homlokfala, és átdolgozták a belső terét is.

Persze az Omnicity erényeit azért megtartották, így a Citywide felépítménye például továbbra is alumíniumból készül, a motorválaszték az egyik legszélesebbnek számít Európában (dízel/biodízel, CNG/biogáz, bioetanol – természetesen mindegyik teljesíti az EEV normát) és az LF (teljes hosszban alacsonypadlós) és LE (alacsony belépésű) változatok is rendelkezésre állnak szóló és csuklós kivitelben is.

A busz – amely elődjéhez hasonlóan a lengyelországi Slupskban készül – először a Busworld kiállításon mutatkozik be, ahová egy Omniexpress 3.20-at és egy, a Higer nevű kínai partnerrel kooperációban készülő Touring HD-t is elvisz a Scania.

Scania Citywide<br>A képre kattintva galéria nyílik meg!<br>(fotók: Scania)

Kapcsolódó hírek