Megérkezett az első Regiojet Prágából Budapestre

iho   ·   2020.07.31. 20:00
regio80

Péntek délben új szín jelent meg a Déli pályaudvaron: a Regiojet 226-os Vectronja bújt ki az alagútból. Az ötkocsis vonat hajnalban indult Prágából, Budapestre a Brünn–Bécs útvonalon érkezett. A vonat húsz perc késéssel indult el Hegyeshalomból, innen már nem tett hozzá egy percet sem, sőt a komáromi hét perc állás elmaradása miatt végül 13 percre csökkent a késés.

A szári kanyonban robog az első Budapestre érkező Regiojet. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

A Regiojet a fönti viszonylaton napi két vonatpárt indít, ezzel belépve a hazai személyszállítási piacra. A járatok tejlesen piaci alapon közlekednek, de a csehek még így is alá tudnak ígérni az állami vasútvállalatok által közlekedtetett távolsági személyszállító vonatok jegyárának. A járatokon low-cost, standard, relax és business kocsiosztályra lehet jegyet váltani. A legkedvezőbb egyirányú jegyek Budapest és Bécs, valamint Budapest és Brünn között 9 eurótól indulnak, míg Budapest és Prága főpályaudvara között 16 eurótól elérhetőek online. A menetjegyek minden kocsiosztályon tartalmazzák a helybiztosítást, illetve a nyomtatott sajtótermékek, valamint a nagysebességű internetelérés használatát.

Kínálat

A standard osztályon található Astra kocsikban ülésbe épített multimédiás képernyők vannak. A standard, relax valamint a business osztályokon az utazók számára térítésmentesen kávét, ásványvizet szolgálnak fel. A helyben felszolgált ételek és snack-ek közül valamennyi kocsiosztályon lehet online rendelni. A vonatokra Magyarországon Budapesten a Déli és a Kelenföld pályaudvaron, valamint Győrben, Mosonmagyaróváron és Hegyeshalmon lehet fel- és leszállni. A járatokat belföldi utazásra nem szabad igénybe venni.

Bearanyozta a Gigantot az alagútnál a cseh Vectron

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.