Megint hó van Budapesten

iho/közút   ·   2013.01.28. 07:28

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkagépei a csapadékzóna megérkezését megelőzően preventív, megelőző szórást végeztek a budapesti utakon, valamennyi főút jól járható – közölte a társaság hétfőn reggel.

Az FKF Közleménye szerint Budapestet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően vasárnap estétől több alkalommal is változó intenzitású és területi megoszlású futó hózáporok érték el.

Klug Lajos, az FKF vezérigazgatója a várható prognózis ismeretében vasárnap délután 18 órától ismét elrendelte a legmagasabb, hármas készültségi fokozatot. Az éjszakai műszakban a társaság teljes téli célgépállománya készenlétben állt, a munkagépek a csapadékzóna megérkezését megelőzően preventív, megelőző szórást végeztek a budapesti utakon.

A társaság központi ügyelete folyamatos kapcsolatot tart a BKK fődiszpécserével. Hajnalban a közösségi közlekedés rendben elindult. Valamennyi főút jól járható.

Az FKF havazás esetén első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszain, az autópályák bevezető szakaszain, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon végez síkosságmentesítést.

A társaság arra kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

Kapcsolódó hírek