Megjelent a BKK Info mobilalkalmazása

MTI/iho   ·   2014.05.14. 12:43
00kicsi

Természetesen ez a rendszer sem létezhet előkép nélkül. A BKK közönségkapcsolatainak, a közel valós idejű, tág körű utastájékoztatásnak első eleme a facebook-oldalukon közölt, kommentálásokat szabadon engedő, jelenleg már hetvenezernél is több követővel büszkélkedő közlekedési információ volt. A most megjelent, iOS és Android rendszerű okostelefonokra elérhető alkalmazás előképe a Futár-alapú útvonaltervezésnek, a későbbiek során a MOL Bubi is megjelenik okostelefonon.

Nagy Levente, a BKK üzletfejlesztési és ügyfél-kommunikációs igazgatója mutatta be a BKK Info új rendszerét<br>(Kemsei Zoltán felvételei)

Nagy Levente, a BKK üzletfejlesztési és ügyfél-kommunikációs igazgatója szerdán újságíróknak tartott bemutatón azt mondta, az alkalmazás célja, hogy a felhasználókat a lehető legrövidebb időn belül a legpontosabban tájékoztassák, ezért a forgalmi zavar regisztrálást követő nagyjából egy perc alatt értesítést küld a telefonra.

További funkció, hogy a felhasználó kiválaszthatja azokat a járatokat, sőt a járaton belül viszonylatokat, amelyekről értesítést kér, de időbeni korlát is megadható, kiválasztható, hogy mely napokon, vagy a napon belül mely órákban küldjön az alkalmazás értesítést az adott vonalat érintő forgalmi zavarokról, amelyet térképen is megjelenít a megállók neveivel.

Ezen kívül egy hétre előre látható az összes tervezett forgalmi változás, de a felhasználók azt is kiválaszthatják, hogy mely közlekedési módokat (busz, metró, villamos, troli, HÉV, hajó, libegő) jelenítse meg az applikáció.

Nagy Levente szerint az alkalmazás csak az első lépés, és további fejlesztések várhatóak. Hamarosan elkészül a windowsos telefonokra készített változat és már dolgoznak a Futár-rendszer adatainak integrálásán is, így az alkalmazáson keresztül letölthetővé válik egy-egy megálló pontos menetrendje, a járatok valós idejű érkezési, indulási ideje, valamint egy helymeghatározáson alapuló, a forgalmi zavarokat és aktuális indulási időket figyelembe vevő útvonaltervező is várható.

Az új alkalmazás egy részlete a prezentáción

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a bemutatón azt hangsúlyozta, hogy amióta a BKK létrejött, nagy figyelmet fordítanak az utastájékoztatásra: a Google térképszolgáltatásába integrálták a járatok menetrendjét, megújul a BKK honlapja, a Facebook-on és a BKK Info oldalon is folyamatosan közlik a forgalmi zavarokat. Egyúttal jelezte: a BKK Info alkalmazás megjelenésével a korábban nyilvánosságra hozott, a többi egyéni applikáció elkészítéséhez segítséget nyújtó menetrendi információkat nem törlik, azok továbbra is elérhetőek lesznek a fejlesztők számára.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek