Megkapta a típusengedélyt a felújított metrószerelvény

iho   ·   2017.01.17. 15:54

Talán a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba integrált NKH legelső, a közösségi közlekedést érintő döntésa született meg. Az oroszországi Metrovagonmas gyárban felújított (erről azért megoszlanak a vélemények, hogy mennyire új és mennyire felújított – a szerk.) szerelvény 81-717.2K típusú vezetőállásos és 81-714.2K típusú közbülső kocsijai megfelelnek az előírásoknak. A minisztérium a kérelmező által benyújtott dokumentumok érdemi vizsgálatára, a megfelelőségértékelő szervezet típusvizsgálati tanúsítványaira és a hatósági járművizsgákon elvégzett sikeres vizsgálatokra alapozta a döntését, ennek értelmében az átalakítások sorozatjárműként elvégezhetők.

A legyártott sorozatjárműveknek a gyártást és az üzemi teszteket követően ezer kilométeres tartampróbán kell részt venniük, a hibamentes próba után helyezhetők üzembe közforgalmú járműként – áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtóközleményében.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek