Megnézték a négyes metrót

iho/vasút   ·   2013.01.11. 17:55

Látogatást tettek Tarlós István meghívására Budapesten a V4-es fővárosok főpolgármesterei. A találkozó fő célja a Visegrádi Csoport fővárosai közötti együttműködés megújítása, továbbá közös együttműködési lehetőségek és kezdeményezések megvitatása volt.

Az eseményen részt vett Hanna Gronkiewicz–Waltz, Varsó főpolgármestere is, aki kíséretével pénteken megtekintett néhány kiemelt fontosságú, folyamatban lévő budapesti közösségi közlekedésfejlesztési projektet, így a Futár diszpécserközpontját, a kelenföldi járműtelepet és az épülő 4-es metrót is.

A főpolgármester-asszonyt és delegációját Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója a DBR Metró Projekt Igazgatóság szakembereinek bevonásával kísérte végig a Fővám téri, illetve a Szent Gellért téri állomáson, valamint a két megállót összekötő, Duna alatti alagútszakaszon. Később a kelenföldi járműtelepre is ellátogatott a delegáció.

Varsóban most épül a második metróvonal, így a látogatás gyakorlati célokat is szolgált. A főpolgármester-asszony  kiemelte, hogy a lengyel főváros közlekedésszervezője, a ZTM és a Budapesti Közlekedési Központ között rendszeres és jó munkakapcsolat épült ki.

Kapcsolódó hírek