Megrepedt az új autópálya

MTI   ·   2012.09.07. 13:57

A Temesvár és Arad közötti 32 kilométer hosszú autópályát tavaly december óta használhatják az autósok, miután Emil Boc akkori miniszterelnök és Anca Boagiu közlekedési miniszter végighajtott rajta.

Emil Boc kormánya komoly eredményének tekintette a 32 kilométeres korszerű utat, hiszen kabinetje összesen 122 kilométer autópálya megépítésével büszkélkedhetett, ami valóban jelentős, tekintettel arra, hogy Romániában mindössze 350 kilométer autópálya van.

A nyáron keletkeztek repedések a vadonatúj aszfaltburkolaton, amit az építő azzal magyaráz, hogy a pálya még nem volt befejezve, az út menti vízelvezető csatornák hiánya miatt pedig a víz befolyt az út alá, ami kikezdte az útburkolatot – adta hírül a Realitatea hírtelevízió.

Tény, hogy tavaly decembertől az építtető még folytatta a munkálatokat, amelyek azonban már nem közvetlenül az úttesthez kapcsolódtak, ezért gondolták úgy a hatóságok, hogy átadhatják a forgalomnak az autópályát. Most az építtetőnek szeptember végéig kell kijavítania a hibákat, és addig kell átadnia – most már végleg – az autópályát.
A munkálatok miatt három ponton is sebességkorlátozás rendeltek el, és 60 kilométer/órás sebességgel lehet csak haladni az autópályán.

Kapcsolódó hírek