Megrongált biztber: nagy késések vannak keleten

iho/vasút   ·   2017.09.05. 07:56

Kőbánya-Teher pályaudvarnál meghibásodott a biztosítóberendezés még tegnap, a vonatok ezért itt csak lassabban haladhatnak. A Budapest–Cegléd vonalon közlekedő vonatok menetideje 40–60 perccel is meghosszabbodott. Azóta kiderült, megrongálták a berendezést.

A rongálás okozta károk helyreállítása kedden délelőtt folytatódik, így továbbra is korlátozásokra kell számítani. A monori elővárosi vonatok ez idő alatt nem közlekednek, helyettük a kimaradó szakaszon a zónázó vonatokat lehet igénybe venni utazásra. A lajosmizsei járatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek és onnan is fordulnak vissza. Nyugatiból Kőbánya-Kispestre a lajosmizsei vonatokhoz a Latorca (IC34), Holló (IC1650), Páva (IC1652), Szabolcs (IC612), Rigó (IC1654), Nyírség (IC614) és Kócsag (IC1656) intercitykkel lehet utazni. A Budapest–Cegléd–Szolnok, a szegedi és a lajosmizsei vonalon hosszabb menetidővel kell számolni. Néhány távolsági járat kerülő útirányon át, Budapest–Újszász–Szolnokon keresztül közlekedik.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek