Mégsem lesz 2021 tavaszán InnoTrans kiállítás

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.10.26. 12:00
InnoTrans kiállítás Berlinben

A szervezők a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel 2022 őszére halasztották el a rendezvényt. 

 

A Messe Berlin vásárcsarnok vezetősége a jelenlegi kedvezőtlen járványügyi helyzetre való tekintettel kénytelen későbbi időpontra halasztani a legnagyobb európai vasúti szakkiállítás megrendezését. A világ vezető közlekedéstechnikai vásárának tizenharmadik kiadására 2022. szeptember 20. és 23. között kerül sor Berlinben. A csaknem kétéves halasztást azzal indokolják, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben lehetetlen előre tervezni és szervezni a kiállítást. A pandémiás helyzetre való tekintettel jelenleg senki sem tudja kellő bizonyossággal megmondani, hogy a keretfeltételek, például a sínterület használata 2021 áprilisában lehetővé teszik-e egy olyan nemzetközi kiemelt esemény megvalósítását, mint az InnoTrans. A rendezvényen magyar kiállítók is rendszeresen vesznek rész a kiállítás összes témakörében. 

Az InnoTrans a közlekedéstechnika és vasútipar vezető nemzetközi vására, melyet kétévente rendez meg Berlinben a Messe Berlin. A legutóbbi kiállításon 149 országból 153 ezer 421 szakmai látogató vett részt és gyűjtött információt a 61 országból érkező 3062 kiállítótól az iparág legújabb innovációiról. A rendezvény öt fő témakörre épül: a vasúti technikára, a vasúti infrastruktúrára, a tömegközlekedésre, a belső enteriőrre és az alagútépítésre. A kiállítások világában egyedülálló dolog a 3500 méter hosszú kültéri sínterület, melyen a legkülönbözőbb típusú vonatokat állítják ki. 

A MES Expo mobilitási vásárt jövőre, 2021. november 9. és 11. között rendezik meg a berlini kiállítási központban. A közlekedési megoldásokon átívelő vásári koncepció az elektronikai beszállítóiparra koncentrál. A B2B szakkiállítás egy intermodális platformot kínál a vasúti, haszongépjárművek és autóipar területén tevékenykedő kiállítóknak és látogatóknak elősegítve a globális információcserét. A szakmai kísérő programot a VDB, a DVF, a ZVEI és a Deutsche Bahn (DB) állította össze.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek