Megszűnik a Ring pihenőhely az M3-ason

iho/közút   ·   2019.03.20. 10:10

Megváltozik a forgalom az M3-as autópálya mogyoródi szakaszán: a Budapest irányába vezető oldalon a 19-es kilométerszelvénynél március 20-án megkezdődik az új útirányjelző szerkezetek és a hozzájuk tartozó szalagkorlátok építése. A munkálatok idejére ötszáz méter hosszú szakaszon lezárják a leállósávot a 19-es kilométerszelvénynél, ezért a Ring pihenőhelyig száz kilométer per órás sebességkorlátozás lesz érvényben. A 20-as kilométerszelvény közelében sor kerül a meglévő zajvédőfalak bontására is, így a biztonságos munkavégzés érdekében a leállósáv mellet háromszáz méter hosszan a külső sáv egy részének elkerítésére is szükség van. Ezen a szakaszon sávelhúzással két sávon haladhat forgalom hatvan kilométer per órás sebességkorlátozás mellett.

Mindezekkel egy időben a parkolóhelyek zárásával megkezdődik a Ring pihenőhely megszüntetése is. A Vásárosnamény irányába haladó oldalon megmarad a ki- és felhajtási lehetőség a pihenőhely irányából, ugyanakkor a szolgáltatási funkciók (WC, padok) már nem lesznek elérhetőek a közlekedők számára. A Budapest irányába haladó oldalon megszűnik a pihenőhelyre történő kihajtás lehetősége, a felhajtás viszont továbbra is biztosított a forgalom számára. Ezen az oldalon is megkezdődik az épületek elbontása, így a pihenő szolgáltatásait már itt sem nem tudják igénybe venni a közlekedők.

A Ring Pihenőhely helyett a Szilas, illetve a Jakabpusztai pihenőt használhatják az autósok, melyek megközelítőleg hat kilométer távolságra találhatóak a megszűnő Ring pihenőhelytől.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából, uniós és hazai forrás felhasználásával a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A kivitelezést a HE-DO Kft., a Penta Kft. és a KM Építő Kft. konzorciuma végzi.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.