Megtakarítás összefogással

iho/közút   ·   2012.07.03. 17:41

A hazai logisztikai vállalatok 90 százalékát összefogó MLSZKSZ a tagok érdekképviselete mellett a piaci előnyök kiaknázását is feladatául tűzte ki. A szövetség által koordinált közös energiabeszerzéssel, a speciális csoportkedvezmény alkalmazásával máris tízmillió forintot takarítottak meg a tagszervezetek számára a 2012-13-as gázévi közös pályázaton. Az árampályázat 2012 őszén indul, de tervezik a közös pályázatot a raktártechnológia és az irodaszerek beszerzésére is.

Az MLSZKSZ 2012-ben tizenhárom cég gázigényét pályáztatta meg, az elmúlt négy évben összesen 5,2 millió köbméter gáz vásárlásán takarítottak meg jelentős összegeket. Tizenklienc cég csatlakozott a 2010-ben indult áramvásárlási programhoz, és bár a fukusimai atomkatasztrófa és az észak-afrikai politikai helyzet is komolyan veszélyeztette az energiaárakat, a tagvállalatok részére az egyik legkedvezőbb vásárlási árat sikerült elérni.

A csoportos beszerzésen kívül a szövetség ingyenes energetikai szakértővel és jogi képviselettel is kedvez a tagvállalatoknak, az energiavásárlásoknál külön ügyelnek az aluil- és túlfogyasztásból eredő kockázatok kiküszöbölésére.

 

Kapcsolódó hírek