Megújul a 451-es út

MTI   ·   2011.12.13. 12:41

Kiírta a tervezői közbeszerzést a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a 451. számú főút korszerűsítésére, az uniós irányelvnek megfelelően magas teherbírású, korszerű úttá fejlesztik a főutat – közölte kedden a NIF Zrt..

A nyertes vállalkozónak a főút 34,5 kilométer hosszában 11,5 tonnás burkolat-megerősítésére és párhuzamos kerékpárút építésére kell megvalósíthatósági tanulmányt készítenie, ki kell dolgoznia az engedélyezési- és kiviteli terveket, illetve le kell bonyolítania az engedélyeztetést.

A nyertes tervezőnek a kijelölt útszakasz mellett öt híd felülvizsgálatát, hét útcsatlakozást, két körforgalmat, négy szintbeni vasúti átjárót is felül kell vizsgálnia.

Az ajánlattételi határidő 2012. január 26., a tervezett eredményhirdetés február 17-ike.

A projekt az Új Széchenyi Terv részeként az Európai Unió támogatásával, a Közlekedés Operatív Program keretén belül valósul meg.

A 451-es számú főút Szentestől délre ágazik ki a 45-ös útból, majd a várost délről és nyugatról elkerülve halad át a Tiszán. Csongrád és Gátér érintésével jut el Kiskunfélegyházáig. Az út Kiskunfélegyházát délről megkerülve az 5-ös főútig tart.

Kapcsolódó hírek