Megújuló utak Szabolcsban

MTI   ·   2013.03.21. 17:55

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programja keretében zajló beruházás során az erősen leromlott állapotú útszakaszok rekonstrukcióját végzi el a közútkezelő, amely az utóbbi évek legnagyobb keretösszegét használhatja fel a munkálatokra.

Országosan közel 600 kilométernyi, felújításra váró alsóbbrendű mellékút rekonstrukciója válik lehetővé csaknem 87 milliárd forintnyi európai uniós forrásból, a programon belül a legtöbb útszakasz Szabolcs-Szatmár-Beregben újul meg.

A teljes körű felújítások általánosan tartalmazzák a mellékutak burkolatának megerősítését és szélesítését, a kopóréteg cseréjét, belterületi szakaszokon a leszálló peronok felújítását és buszöblök kiépítését, rekonstrukcióját, külterületi szakaszokon az árok és padka rendezését, valamint a tartós útburkolatjelek festését és az átereszek rendbehozatalát is.

A program keretein belül az év végéig megújul a Mátészalka-Vállaj, a Beregdaróc-Fehérgyarmat-Csengersima, a Jánkmajtis-Gacsály, a Paszab-Tiszabercel-Nyírbogdány, a Gacsály-Csegöld, a Demecser-Székely, az Ajak-Kisvárda-Záhony, a Nyíregyháza-Nyírbátor, a Nagyhódos-országhatár és a Porcsalma-Tyukod összekötő út, emellett várhatóan megkezdődik a fülpösdaróci bekötőút felújítása is.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal, és az utazás időben is mérhetően rövidül - hangzott el az eseményen. A közútkezelő által felújított útszakaszok a sikeres projektzárásokat követő öt éven át kiemelt figyelmet élveznek mind a társaság, mind a regionális fejlesztési ügynökségek részéről.

Kapcsolódó hírek