Megújult a tömegközlekedés Tatabányán

MTI   ·   2020.05.27. 18:03
400px_byd_salgotarjan

Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) polgármester tájékoztatása szerint az elektromos buszok elsőként a Turul-emlékműhöz vezető útvonalon közlekednek, védve a Gerecse Tájvédelmi Körzethez tartozó terület levegőjének tisztaságát.

A K7 típusú midi autóbuszok egy töltéssel 140–150 kilométert képesek megtenni, negyven–ötven ember utazhat rajtuk, az ülőhelyek száma 22. Az elektromos járművek később a kisebb utasforgalmú vonalakon is szolgálatba állhatnak.

Salgótarján után Tatabányán is forgalomba állíthat komáromi gyártású elektromos buszokat a kínai BYD (illusztráció: pressinform)

Tatabánya önkormányzata a Modern városok programban 5,6 milliárd forintot kapott tömegközlekedésének teljes megújítására. Az önkormányzat húsz évet meghaladó átlagéletkorú buszokat cserélhetett le 42 új járműre. A közösségi közlekedés megújítása során a vidéki városok közül elsőként itt vezettek be e-buszjegyet, valamint minden megállóban és járművön valós idejű utastájékoztatás található, utazástervező mobiltelefonos applikációt készítettek és jegyértékesítő automatákat állítanak üzembe.

Komárom-Esztergom megye székhelyén naponta 25 ezer ember használja a tömegközlekedést. Az utasok száma az elmúlt években azonos szinten maradt. A járatok tervezésénél tekintettel voltak a Tatabányai Ipari Park igényeire, ahol mintegy tízezer ember dolgozik.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek