Megvan a csehországi vasutas szépségverseny győztese

Korcsmáros Gábor   ·   2023.05.22. 15:05
IMG_8711_resize

A csehországi AŽD Praha vasúti cég által szervezett Miss Švestková dráha 2023 nagy sikert aratott. 

Eddig még soha nem rendeztek olyan szépségversenyt Csehországban (sem), ahol a versenyzők a vasút világából, azon belül is inkább a vonattal utazók közül kerültek ki. A vasúti biztosítóberendezéseket és jelzőrendszereket gyártó AŽD Praha, amely egyébként egy neves és jól menő vállalkozás, ezt meglépte, szakmabeli szakértőket is bevonva. A verseny a litoměřicei várban zajlott 2023. május 20-án este, igazi gálaest hangulatban. A győztes, a Szilvás Vasút Szépe (Miss Švestková dráha) 2023-ban a huszonkét éves Aneta Svárovská lett, aki Most városának szülötte. Második helyen végzett a huszonegy éves Bílina városából származó Barbora Kuželová, harmadik pedig a Rumburkból származó, mindössze tizennyolc éves Natálie Švingalová lett.  

Ahogy arról már írtunk is, több mint kétszáz 17 és 35 év közötti hölgy nevezett be a versenyre, aminek fődíja 100 ezer korona volt (1 millió 600 ezer forint). Többkörös válogatót követően tizenkét fős mezőnyre szűkült a kör, amiből május 20-án választották ki a győzteseket. A jelentkezők a Szilvás Vasút vonalán közlekedő járatokon egy űrlap kitöltésével tudtak jelentkezni márciusban a szépségversenyre. Tulajdonképpen az egyedüli feltétel az volt, hogy valamilyen szinten kapcsolata legyen az érdeklődőnek a vasúthoz, kiváltképp az AŽD által üzemeltetett Szilvás Vasúthoz. Lehetett az vasutas, a vasút szerelmese, vagy éppen egy erre a tájra tévedt utas is. 

A tizenkét döntős közül nem is volt olyan könnyű választani (fotó: AŽD Praha)

A zsűriben sem akárkik pontoztak, többek között Kateřina Průšová korábbi cseh szépségkirálynő és Denisa Gudelj cage girl és playmate is helyet kapott. A verseny nagy sikerére való tekintettel az AŽD Praha, mint szervező a jövőben is szeretne vasúti szépségversenyt rendezni, de mivel nem ez a fő profilja a vállalatnak, így leginkább három-négyévente rendeznék meg az eseményt. 

Az úgynevezett Szilvás Vasút, Litoměřicétől Žalhosticén és Lovosicén, Sulejovicén, Čížkovicén, Třebívlicén és Obrnicén át a Mostba vezet. Kilátást nyújt a Cseh-Középhegység számos nevezetes helyére. A pálya teljes hossza 44 kilométer, és igazából az AŽD Praha laboratórium-vasútvonala, ahol a saját fejlesztésű és gyártású termékeit, eszközeit teszteli.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek