Vasutas szépségversenyt tartanak Csehországban

Korcsmáros Gábor   ·   2023.04.15. 12:00
AZD1

Az AŽD Praha saját vasútvonalán hirdetett szépségversenyt, aminek válogatójára kétszáz hölgy jelentkezett.

Csehország egyik legközkedveltebb vicinálisa, a közép-csehországi Litoměřice és a nyugat-csehországi Most közötti Szilvás Vasút (Švestková dráha), amely a prágai székhelyű AŽD Praha vállalat tulajdonában van, vasúti szépségversenyt hirdetett. A Miss Švestková dráha 2023 elnevezésű projekt egy ötletnek indult a vasúti biztosítóberendezéseket fejlesztő és gyártó vállalatnál, ők sem gondolták, hogy ekkora népszerűségnek örvend majd. A jelentkezők a Szilvás Vasút vonalán közlekedő járatokon egy űrlap kitöltésével tudtak jelentkezni márciusban a szépségversenyre. Tulajdonképpen az egyedüli feltétel az volt, hogy valamilyen szinten kapcsolata legyen az érdeklődőnek a vasúthoz, kiváltképp az AŽD által üzemeltetett Szilvás Vasúthoz. Lehetett az vasutas, a vasút szerelmese, vagy éppen egy erre a tájra tévedt utas is. 

A szépségversenyre nem kevesebb, mint kétszáz hölgy jelentkezett, emiatt kétkörös válogatót szerveztek, egyet Litoměřicében, egyet pedig Mostban. Száz hölgy jelentkező közül aztán kiválasztottak tizenkét döntőst, akik 2023. május 20-án mérettetik meg magukat a döntőben. A zsűriben sem akárkik pontoznak majd, többek között Kateřina Průšová korábbi cseh szépségkirálynő és Denisa Gudelj cage girl és playmate is helyet kap. 

Egy esélyes versenyző (fotók: AŽD Praha)

Az úgynevezett Szilvás Vasút, Litoměřicétől Žalhosticén és Lovosicén, Sulejovicén, Čížkovicén, Třebívlicén és Obrnicén át a Mostba vezet. Kilátást nyújt a Cseh-Középhegység számos nevezetes helyére. A pálya teljes hossza 44 kilométer, és igazából az AŽD Praha laboratórium-vasútvonala, ahol a saját fejlesztésű és gyártású termékeit, eszközeit teszteli. 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek