Megvárták a 265-össel a vihart, így lett jó!

Vörös Attila   ·   2017.06.07. 21:15
266_P1100594

Végre újra napi szinten láthatjuk dolgozni a 265-ös Szergejt! Tavasszal Dombóvár környékén segített be, anyagolt, a helyi kiszolgálómeneteket húzta. Néhány hete aztán Székesfehérvárra került, ahol a 40a vonal vágányzára miatti tehervonatterelések megnövekedett Szergej-igényét igyekszik enyhíteni. Kedden ismét bevetették a hatlábút: előbb tehervonattal elment Moha-rakodóra, majd onnan gépmenetben tovább Komárom-rendezőbe, hogy egy köfémes szerelvénnyel térjen vissza Fehérvárra.

A háttérben már zuhog, villámok csapkodnak (a szerző felvétele)

A hosszú és nehéz szerelvénnyel a 265-ös jól haladt az 5-ös vonalon egészen Moha-rakodóig, ahol csaknem két órára félreállt. És milyen jól tette! A délutáni kánikulában az egyébként ellenfényes vonat fölé felhők fejlődtek, mire továbbindult, akkor csapott le a zivatar Székesfehérvár térségére. A hőségből szélvihar, az ellenfényből szép ég lett, amikor a 265-ös megérkezett Székesfehérvárra. Utána volt öt percem bemenekülni a felüljáró alá, mert odaért a vihar...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek