Megy vagy marad Óbuda?

iho   ·   2016.10.27. 16:25

Habár a BKK átalakításáról szóló közgyűlési előterjesztés az óbudai divízió december 3-ai megszüntetését is tartalmazta, pár órával később a BKV arról a döntésről tájékoztatta dolgozóit, hogy a megszüntetésről szóló határozatot felfüggesztették – írja a vs.hu.

Lassan már a 3-as metró felújításáról, a metrópótló buszokról szóló kutyakomédia szintjére süllyed a „magy vagy marad Óbuda” kérdéskör, a fordulat is ezzel kapcsolatos, a külső szolgáltató meghívását is kizárták ugyanis a városatyák a metrópótlásból. A BKV-ra (és a 150, ki tudja, honnan beszerzendő csuklós buszra), így az óbudai telephelyre is szükség lehet még.

A bezárás hírére azonban több – értesülések szerint 130 – dolgozó jelezte kilépését a BKV-tól, a garázs megmaradása miatt azonban a BKV nem fogja elbocsátani őket (ezelőtt híre kelt annak is, hogy a bezárás nem jár létszámcsökkenéssel, a dolgozókat átcsoportosítják, nem válnak meg tőlük). Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke a munkáltató nem körültekintő eljárásában látja a hibát, mivel a garázs bezárásáról csak akkor lett volna szabad dönteni, ha már véglegesítik a metrópótlást.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek