Méltó végállomást kapott a világ hetedik legszebb villamosvonala

iho/vasút   ·   2020.04.29. 18:00
kozvagohid0

A világ tíz legszebb villamosvonala közé a National Geographic magazin választotta a pesti rakpart felett futó budapesti vonalat, köszönhetően annak, hogy utasai a Budai Vár világörökség védett panorámájában gyönyörködhetnek.

(fotók: BKV)

Csakhogy a Közvágóhídi végállomásnak eddig nem nagyon volt esélye szépségvetélkedőt nyerni, ráadásul nemcsak a szépséggel voltak gondok.

Idáig.

A BKV a leromlott állapotú állomásépület felújítására tavaly közbeszerzést írt ki. A régi épületet azóta teljesen elbontották, helyén egy modern stílusú, klímával és új bútorzattal felszerelt végállomás épült.

Az új épületben is külön helyiséget kaptak – a szintén felújított – végállomási jelzőberendezést irányító tabulátorkezelők, valamint a villamosvezetők, akik itt töltik munkaközi pihenőidejüket – immár a vonal presztízséhez méltó körülmények között.

Az állomásépületet közel ötven dolgozó használja nap mint nap.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek