Menekülés a melegbe, üzlet a légitársaságnak

MTI   ·   2013.04.05. 12:19

A borongós húsvét jól jött az Easyjetnek: a brit fapados légitársaság vesztesége kis híján felére csökkent üzleti éve első felében.

Nagy-Britanniából és az észak-európai országokból sokan menekültek el a hideg elől melegebb éghajlatra az idén szokatlanul korán jött ünnepek alatt.

Az Easyjet pénteken azt közölte, hogy az előzetes adatok szerint a márciussal végződött, hagyományosan gyenge üzleti félévben 60-65 millió font körül alakult az adózás előtti veszteség az egy évvel korábbi 112 milliós hiányt követően.

Az egy ülőhelyre jutó bevétel a várt 6 százalék helyett 8,5 százalékkal emelkedett. Márciusban 5,3 százalékkal 4,9 millióra nőtt az utazók száma, a gépek kihasználtsági mutatója 1,7 százalékponttal, 90,5 százalékra javult.

Az Easyjet egyébként 200 új pilótát keres. A kiírt toborzásra a repülés minden területéről vár munkatársakat a cég: számítanak pályakezdőkre, de a hadsereg és más légitársaságok volt pilótáira is.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Részleges államosítás a brit vasúton

iho/vasút   ·   2021.07.27. 15:00

Az új szervezet feladata lesz a pályavasút működtetése, a pálya tulajdonosi jogainak gyakorlása és karbantartása mellett a hálózat fejlesztése, a menetrend egyeztetése, a viteldíjak meghatározása és beszedése is.