Metró helyett kétkeréken

iho   ·   2017.11.06. 13:45
m3_metropotlas_bringa0

A Magyar Kerékpárosklub ma reggel indította el a 3-as metró lezárásához kapcsolódó metrópótló kampányát. A bringások meg is jelentek a felhívásra, hogy arra ösztönözzenek mindenkit, próbálja ki az utakat. Sok a kételkedő, a reggeli dugókban kinek van kedve kerekezni. Nekik jelezzük: Újpestet a belvárossal, a budai oldallal és a Hősök tere vagy akár az Oktogon, Deák tér környékével népszerű és bejáratott kerékpárutak, kerékpársávok, kis forgalmú utcák kötik össze, amelyek elkerülik a dugókat. A Lehel téri ideiglenes végállomásnál részben fedett kerékpárparkolókat lehet igénybe venni, és a MOL Bubi közbringáira is több helyen át lehet szállni.

Elkerülik a dugókat a kerékpárutak

Megjelentek kezdő biciklisek, egy négytagú család például először vette elő biciklijét a fővárosi forgalomban. Mások direkt a metrópótlás kedvéért ruháztak be kerékpárra: – Senkinek nem hiányzott ez az anomália, de ha már alternatív megoldásokat kell keresnünk, egyértelmű, hogy először a biciklizést próbáljuk ki – mondták. Az új kerékpárosok óvatosak, tájékozódnak egyelőre.

Halász Áron, a klub elnökhelyettese az egyesület Facebook-oldalán posztolta, hogy miután több oldalas javaslatcsomagot írt a BKK-nak arról, hogy milyen fejlesztésekre lenne szükség a bringás metrópótlás könnyebbé tételére, és a kezelő Budapest Közút nyitott volt és segítőkész, több javaslatot befogadott.

Így lett gyalogos-kerékpáros zóna a Kassák Lajos utca folytatásában a Lehel Csarnok mögött, hogy könnyebben elérjük a kerékpártárolókat az ideiglenes metróvégállomáson. A bringások közt van, aki kommentjében azt javasolja, hogy Újpestig helyezzenek minden metró állomáshoz Bubi állomást. Ezt egyébként a klub is előterjesztette. Honlapjukon térképen is tanulmányozhatóak az ajánlott útvonalak, és útvonal magyarázó videók is felkerülnek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek