Metróért Egyesület: Kockázatos, hogy csak 2017-ben kezdődik a felújítás

iho   ·   2014.06.30. 16:05

A Metróért Egyesület az anyag leginkább kockázatos részének a leghamarabb 2017-ben kezdődő rekonstrukciót érzik, addig kizárólag felmérési és tervezési feladatok folynak. Javasolják az ütemezést úgy átalakítani, hogy az előzetes felmerés után a tervezési feladatokban kapjanak nagyobb prioritást a kritikus szakaszok és ezekre - természetesen egységes műszaki tartalom mellett  a vasútépítéseknél szokványos gyakorlat szerint - külön kivitelezési tender kiírására kerüljön sor akár már 2014/15-ben. Ezzel a két kivitelezési feladat forrásigénye is külön kezelhető.

Ez a változtatás egy elfogadott előterjesztés esetében nehezen kivitelezhető. Előzetesen is megkerestek több érintettet javaslatukkal, azonban sajnos annak megváltoztatásra nem került sor, pedig ez megítélésük szerint a biztonság javulását, illetve a források hatékonyabb felhasználását is szolgálná.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek