Metrófelújítás: lesifotó kintről, látványterv itthonról

iho   ·   2016.04.22. 12:11
00kicsi

Elsőre hogy is néz ki? A forma modern, a hajlított vonalak inkább hasonlítanak az orosz, mint például a nálunk most már megszokott Alstom metrókéra. A kocsiszekrény láthatólag készen van, a vezetőfülke berendezésén folynak a munkák. Mivel a kép szemből készült, a cikk előzményében indított vitát sajnos nem lehet ennek alapján eldönteni: teljesen új gyártású járművet kapunk-e vajon?

A legelső szerelvény még januárban indult el Oroszország felé, ezen – és a vele együtt felújított másikon – legjobb esetben június elején már utazhatunk, 2019-re az összes metrókocsi elkészül majd.

(forrás: instagram)

Idehaza sem henyélnek a látványtervekhez, különböző grafikai megoldásokhoz affinitást érzők. Habár a fényszórók kialakítása teljesen a fantázia műve, na meg a kijelzőn olvasható „metrópótló” felirat is jelzi: csupán egy ötletről van szó, a szerelvényt ebben a formájában el tudnánk viselni a 3-as vonalon.

(Kengyel Kristóf látványterve)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek