Metrópótlás: az a biztos, ami nem biztos?

iho   ·   2016.07.06. 09:58

A kormányülésről – ahova személyesen várták Tarlós István főpolgármestert – egyelőre nem érkeztek hírek sem a metrópótlásról, sem pedig a Déli pályaudvar sorsáról, úgy tűnik, meg kell várni a csütörtöki kormányinfót, az idő azonban egyre jobban szorít. A pestisracok.hu portál egy főpolgármesteri nyilatkozatot idéz, melyben Tarlós István elmondta: minden az eredeti terv szerint halad, a BKV folytatja a 3-as metró felújításának előkészítését. A kormány határozata szerint a főváros az autóbuszok vásárlása helyett a szolgáltatás megrendelésével pótolhatja a kieső metrószerelvényeket, az esetleges többletköltségeket is támogatja a kabinet.

Nemrég azonban a BKK offshore tevékenység gyanúja miatt felmondta a szerződést a T&J Kft.-vel, amely Budapesten a hibrid Volvo autóbuszokat üzemelteti. Ezen buszok sorsán túl a metrópótlásban is érdekelt, sőt, egyes vélemények szerint esélyes volt a cég a megfelelő szolgáltatás ellátására.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.