Metrót a bulinegyednek!

iho   ·   2017.11.21. 16:57
A BKK célja, hogy az éjszakai közösségi közlekedést a megváltozott utazási szokásokhoz és igényekhez igazítsa, ennek első lépése a metróüzem kibővítése. Az ötlet elképzelhető, hogy a BKK volt vezérigazgatójától, Vitézy Dávidtól származik, aki Facebook-oldalán a 2011-ben meghosszabbított üzemidejű 6-os villamos mintájára – és több külföldi példával összehasonlítva – javasolta az üzemidő-hosszabbítást a budapesti metróvonalakon.

A BKK december 1-jétől vezeti be a 2-es és a 4-es metrón az éjfél utánig meghosszabbított üzemidőt, mindkét vonalon tízperces követéssel, éjjel fél egyig járnak a szerelvények. Nem csökken azonban az éjszakai buszjáratok üzemideje, ezez egy bő órányi átfedés lesz a metró és a felszíni közlekedés között, amely úgyszintén a későn hazautazókat szolgálja majd. A 3-as metrón a felújítás miatt az érintett időszakban pénteken este fél kilenc után, szombaton pedig egész nap nem közlekednek a szerelvények, a közlemény a metrópótló autóbuszok üzemidejének meghosszabbítását azonban nem említi.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek