Mi folyik itt Gyöngyösön? Belterületi utakat újítanak fel

iho/közút   ·   2022.02.13. 08:50

Számos, az utak használatának szempontjából kedvező műszaki megoldás valósul meg. Végrehajtják a belterületi utak és járdák hibáinak javítását: csökken a zajterhelés, javul a közlekedés biztonsága.

  • A 2406 jelű út Toka-pataktól nyugatra lévő szakaszán, illetve az onnan keletre elhelyezkedő Kálvária utcai szakaszon két helyen végeznek el teljes pályaszerkezet cserét, megtörténik a víznyelő fedlapok szintbe helyezése, valamint az autóbuszöblök vízelvezetésének problémáját is kiküszöbölik.
  • A 2406 jelű út (Vachott Sándor utca) Eötvös Loránd tér és Petőfi utca közötti szakaszán kopórétegcsere, kiemelt szegélyek átépítése, járdaburkolatok csere, több helyen pedig teljes pályaszerkezet-csere, a víznyelő fedlapok szintbe helyezése fog megtörténni. Az itt lévő Gyöngyös-patak hídon kopóréteg és járdaburkolat csere, valamint a korlát cseréje és a mederburkolat javítása valósul meg.
  • A 24136 jelű úton (Petőfi Sándor utca), a Vachott Sándor és a Korcsolyás Tamás utcák között teljes szélességű burkolatfelújítás, helyenként járdaszélesség növelés és teljes pályaszerkezet csere valósul meg, megvalósul a vízelvezetési rendszer állapotvizsgálata és tisztítása, annak javítása és cseréje.
  • A 24136 jelű út (Petőfi Sándor és Szabadság utca) Őrálló utcától kezdődő szakaszán teljes burkolatfelújítás, szegélycsere, vízelvezetési rendszer állapotvizsgálata és tisztítása, javítása, cseréje zajlik le.
  • Az ugyanezen az útszakaszokon található további beavatkozások már építési engedélykötelesek. Vonatkozásukban útszélesítési munkákat végeznek majd el, parkolósávokat, autóbuszöblöket, kanyarodósávokat alakítanak ki.
  • A város teljes elkerülését biztosító északi elkerülő szakasz a 2406 jelű úttól, az állatkert térségében, a nyugati elkerülő folytatásaként északi irányban, a Farkasmály bekötőúti csomópont térségében csatlakozik majd a 24-es főúthoz. Ez a szakasz jelenleg tanulmánytervvel és környezetvédelmi engedéllyel rendelkezik.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a He-Do Építő Zrt. végzi nettó 420 millió forint értékben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek