Miért néz keletre a napraforgó?

Vörös Attila   ·   2016.07.15. 18:45
02__P7121885

Most virágzik a napraforgó, a látványos, nagy, sárga virágú növény pompás elő- vagy háttér a vonatos képekhez is. Aki már ilyesmivel próbálkozott, biztos rájött, hogy ennek azért van egy kicsi kockázata, a virág gyakran csak az oldalát vagy még rosszabb, a hátát mutatja. Miközben felőlünk jön a napfény.

Nyergesújfalu és Tát között halad az üres Suzuki-vonat egy kelet felé forduló napraforgótábla mellett. Ha sütne a nap, a kép bal felső sarka felől sütne (Vörös Attila felvétele)

Hát igen, felejtsék el, hogy a napraforgó forog a nap után, maximum fiatal korában, de a felnőtt, jó két méteres példányoknak már annyira megszilárdul a száruk, hogy ilyesmi mozgásokat nem lehet vele kivitelezni. A növények leggyakrabban kelet felé néznek, így praktikusan reggel, délelőtt tudunk olyan fotókat készíteni, ahol látszik a vonat, a virág és még a nap is süti őket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek