Milliárdok BKK-ra és örökségvédelemre

Garai Szakács László   ·   2017.06.21. 11:15
termalvillamos0

A támogatási szerződést megkötéséről tizennyolc igen szavazattal, hat tartózkodás mellett döntött a testület. A 15 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás kizárólag a közösségi közlekedési személyszállítási közszolgáltatások megrendelésére és ellátására, a megrendelt közszolgáltatások bevétellel nem fedezett indokolt költségeinek, valamint a BKK helyi közösségi közlekedés működtetésével kapcsolatos költségeinek ellentételezésére szolgál.

Eldöntötték azt is, félmilliárdos keretösszeggel írják ki az építészeti örökségvédelmi támogatás pályázatát, amely három korábbi támogatás helyett jelenik meg idén. A Fővárosi Közgyűlés a támogatás meghirdetésével egyablakos pályázati eljárást akar lefolytatni, a korább három – építészeti értékvédelmi támogatás, műemléki keret, valamint építészeti örökségvédelem alatt álló társasházak és lakásszövetkezeti lakóépületek állagmegóvási munkáinak támogatása – külön pályázat kiírása helyett. Ezzel elsősorban olyan munkák megvalósulását akarják elősegíteni, amelyek a városképet meghatározó építészeti értékek megőrzésére, felújítására, restaurálására irányulnak.

A vissza nem térítendő támogatás legfeljebb a megpályázott munka összköltségének ötven százaléka lehet. A támogatás összege pályázatonként nem haladhatja meg a 20 millió forintot. A támogatásra kizárólag az örökségvédelem – műemléki egyedi és területi védelem, valamint fővárosi vagy kerületi helyi védelem – alatt álló épületek tulajdonosai és jogszerű használói pályázhatnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.