Milliárdos egyiptomi üzletet vadászott le a Škoda Group

Korcsmáros Gábor   ·   2023.06.29. 09:00
Egyiptom

Kétszáznyolcvan mozdonyt újít fel a cseh járműgyártó az egyiptomi vasúttársaság számára. 

A Škoda Group csehországi járműgyártó vállalat komoly üzletet kötött az egyiptomi állami vasúttársasággal (ENR). Két különböző szerződést kötöttek: az első legalább kétszáznyolcvan dízel-elektromos mozdony teljeskörű felújítására vonatkozik az elkövetkezendő kilenc évben, a második szerződés pedig ezeknek a felújított mozdonyoknak a szervizelésére vonatkozik, a felújítást követő tizenöt éven keresztül. A két szerződés együttes értéke meghaladja az egymilliárd eurót.

A mozdonyfelújítási munkálatok nagy részét Egyiptomban végzik majd, de az első két prototípus legyártása a csehországi Šumperkben zajlik majd, a Škoda Group vasúti járműgyártó műhelyében. Annak érdekében, hogy a többi mozdonyt már az afrikai kontinensen tudják felújítani, az első két mozdony átépítéséhez meghívják az egyiptomi mérnököket és szakmunkásokat is Csehországba, hogy eltanulják a mesterséget, hogy Egyiptomban is az európai ipari normák szerint építsék át a mozdonyokat. 

A mozdonyok a felújításnak köszönhetően még további tizenöt-húsz évig szolgálhatnak majd az egyiptomi vasútvpnalakon. A Škoda Group ezeknek a modernizált mozdonyoknak a full-servis szolgáltatását is vállalja, tizenöt éven keresztül. Az egyiptomi mozdonyok nagyjavításon és alkatrészeik cseréjén esnek át. A mozdonyok meghajtását és pneumatikus részeit is modernizálják. A fékrendszer és a villamos elosztóhálózat is teljeskörű korszerűsítésen esik át. A vezetőállás is megújul, modern vezérlőpultot kap, s az egész mozdony új külső-belső formatervezést kap.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek