Minden napra egy szabadalom

iho/közút   ·   2015.03.15. 14:59

Nem bírnak leállni: 2013-ban is rekord mennyiséget, 285-öt nyújtottak be, ez a tavalyi évhe képest bizony piha.

– Az elmúlt években mondhatni elkényeztettek bennünket munkavállalóink a rekordmennyiségű találmánnyal – állítja Stina Sjögren Paulsson, a Scania szabadalmi osztályának vezetője, aki optimista: – Jó esély van rá, hogy a 2014-ben elért szintet idén megdöntjük. A szabadalmak a fejlesztések során kiemelt hangsúlyt kapott területekre és termékekre koncentrálódnak, így például az elektronikai és az irányítási rendszerek terén volt a legjelentősebb növekedés. De szintén sok szabadalmi oltalom született a motorokhoz kapcsolódóan. Mindeközben a hibrid technológia terén csak néhány kérelmet nyújtottunk be.

A Scania eredetileg a svédországi Södertäljéban működő, majd később Brazíliában, Sao Paolóban létrehozott kutatás-fejlesztési osztálya 3500 fős állományával a legnagyobb ilyen jellegű szervezet a svéd vállalatok között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek