Mintha lett volna valami a Füstiben...

Kadocsa Gyula   ·   2015.05.10. 16:15
szerhep0

A héten volt emlékülés, ahogy az illik, de a rajongókat is közel kell engedni hozzájuk: épp ezért döntöttek úgy az illetékesek, hogy a vasúttörténeti parkban ezen a hétvégén minden az ötven éves Szergejről szól.

Hajnali csendélet. Nézze végig a szerző bőséges galériáját!

Tudjuk, írtuk, nem sikerült rendesen „összelegózni” az 1-est, mégis szupersztár volt, a többiekhez hasonlóan, ugyanis bemutatkoztak kortársai, a második világháború utáni magyar dízelesítés meghatározó járműtípusai: az ABbmot és Bbmot valamint a Rába-Balaton motorkocsik, az M61-es Nohab, az M31-es és az M40-es dízelmozdonyok, sőt a GYSEV elhozta a bérelt négyből az egyik Ludmilláját is.

Ne hagyjuk ki az egy lóerős Mónikát sem, aki szorgosan rótta a park melletti pályán a távjait lóvasúti kocsijával, nem megijedve a 10-es Nohab kürtölésétől.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek