Miskolc is CNG-sít

iho   ·   2015.06.10. 13:45
00kicsi

A korszerű, gázüzemű buszok beszerzéséhez a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium harminc százalékos támogatást nyújt, ezzel hetvenöt régi busz cseréje valósulhat meg. A támogatásból – amely mintegy 1,8 milliárd forintra rúg – negyven szóló és harmincöt csuklós buszt vehet a borsodi megyeszékhely. A vásárolt típus a 2015-ös Év Busza, a MAN Lion's City GL CNG. Az új buszok az év végéig érkeznek.

A 2015-ben az Év autóbuszának választott MAN Lion's City GL<br>(a képek forrása: MVK Zrt.)

A buszok beszerzéséhez kapcsolódva Miskolc töltőállomás létesítésére is tendert írt ki, amelyet a Gilbarco-ACIS Kft. nyert meg. Az MVK telephelyének bejáratával szemben, zöldmezős beruházásként épülő állomás 2400 köbméteres óránkénti teljesítményre lesz képes. Az új CNG-kút nyilvános lesz, a buszokon kívül két forgalmi sávban a gázüzemű teher-, és személygépkocsik is tankolhatnak.

Singlár Zsolt MVK vezérigazgató (balról), és Kis Csaba, a Gilbarco-ACIS Kft. ügyvezetője a támogatói levél birtokában megállapodott a töltőállomás-építés elindításáról

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek