Miskolci tömegközlekedési változások

iho/közút   ·   2012.02.29. 09:02

Március 1-jétől számos járat útvonala és menetrendje változik meg Miskolcon. Néhány ésszerű takarékossági intézkedést kivéve azonban az új rendszer rendkívül hátrányosan érinti az utasok többségét – állítja a Városi és Elővárosi Közlekedés Egyesület. A közlemény szerint a változások az MVK Zrt. kommunikációjával ellentétben („szállítási teljesítmény átütemezése az utazási igényekhez jobban igazodó menetrendek miatt szükséges”) valójában bizonyos útvonalakon és időszakokban 50 százalék feletti járatritkítást takarnak, amelyet az egyesület elfogadhatatlannak tart.

A megoldást a VEKE nem járatok ritkításában és megszüntetésében vagy lerövidítésében, hanem a rendszerben található nagyfokú pazarlás felszámolásában látja.

Az egyesület elkészítette a város éjszakai közlekedésére vonatkozó tanulmányát is, amely a szolgálati járatok teljesítményének felhasználásával a nappalihoz hasonlóan többletköltség nélkül szolgálhatná az utasokat. Ehelyett egy áttekinthetetlen és használhatatlan torzó éjszakai rendszer került bevezetésre a városban – hangzik a VEKE dokumentuma.

Kapcsolódó hírek