MKFE: meg kell védeni a piacokat az ukránoktól!

MTI/iho   ·   2015.03.14. 10:49

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) tájékoztatása szerint az egyesület levélben kérte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetékeseit, hogy március 17–18-án az ukrán–magyar közúti közlekedési vegyesbizottság kijevi ülésén törekedjenek a két ország között cserélendő közlekedési engedélyek számát a valós fuvarpiaci igényekhez igazítani a viszonosság elvét figyelembe véve.

A közleményben az érdekképviselet hangsúlyozza, hogy nemzetgazdasági érdek a magyar fuvarozók versenyhátrányát jelentő jelenlegi állapotok mielőbbi megváltoztatása, Ukrajna és Oroszország irányába az utóbbi két-három évben 12–15 százalékkal csökkent a magyarországi áruforgalom, az ukrán fuvarozók blokkolják a nagyszámú engedélyek birtokában a magyar fuvarozók piachoz jutási feltételeit.

Az MKFE a közleményében úgy fogalmaz, hogy az ukrán fuvarozók a zsugorodó piacon egyre nagyobb teret nyernek a számolatlanul osztogatott magyar engedélyek birtokában.

Az érdekképviselet azt várja a magyar tárgyaló delegációtól, hogy a 2015. évre már átadott engedélyeken felül az év során további adómentes engedélyt Magyarország ne adjon az ukrán fuvarozóknak, úgynevezett harmadik országos engedélyt pedig adóköteles formában se kaphassanak a már eddig átadottakon felül az ukrán fuvarozók, a felhasznált és a fel nem használt engedélyekkel pedig Ukrajna számoljon el Magyarországgal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek