Mobil elektromosgépjármű-töltőállomást mutattak be Székesfehérváron

MTI/iho   ·   2023.02.27. 18:00
00_contego_toltokontener

CONTe-GO a neve.

Kis-Márton Vidor az összecsukható konténerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Continest alapító-vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy Ázsiával vagy Törökországgal nem igazán tudnak versenyezni a hagyományos konténerek piacán, de innovatív megoldásaikkal igen. Ezért az évi 2400 konténeres gyártási kapacitású cégük nem tömegtermékeket fejleszt. A most bemutatott termék a norvég és Benelux-államokbéli partnereiknél már ott van, és további külföldi piacokra is be akarnak vele törni.

A CONTe-GO egy olyan sztenderd méretű, könnyen szállítható, ipari prémiumkonténer, aminek három függőleges falára 22 kilowattos (3×32A) váltakozó áramú (AC) elektromos autótöltőt – Type2 csatlakozással – szerelnek fel, így három elektromos autó egyidejű töltésére alkalmas, de elektromos kerékpárok és elektromos rollerek töltésére is képes. A konténer bárhol elhelyezhető, villamoshálózatra csatlakoztatva percek alatt biztonságosan üzembe helyezhető.

(fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A tíz lábas konténer eladási ára hozzávetőlegesen kilencmillió forint, de már fejlesztik a sztenderd, húsz lábas egységet, amely egyidejűleg öt autó töltésére lesz alkalmas.

A nyilvános cégadatok szerint a Continest Technologies Zrt. 2021-ben 1 milliárd 836 millió forintos nettó árbevétel mellett 33 milliós nyereséget ért el. Kis-Márton Vidor tájékoztatása szerint a tavalyi üzleti évben a nettó árbevételük 3 milliárd 600 millió forint volt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek