Mobilitási hét Miskolcon

iho/közút   ·   2011.09.13. 10:26
A programsorozat az eljutási versennyel veszi kezdetét szeptember 16-án reggel, amikor kiderül, hogy villamossal, autóbusszal, kerékpárral, futva, vagy személygépkocsival lehet-e gyorsabban eljutni a Diósgyőri Gimnáziumtól a Belvárosba, a Városház térre.

A Mobilitási Hét programjai közül nem hiányozhat az MVK Zrt. Nyílt napja sem. Idén szeptember 20-án, kedden várunk minden kedves érdeklődőt az MVK Zrt. központi telephelyére (Szondi György u.1. )14.00-tól 17.30-ig. Ebben az évben sok újdonsággal várjuk a telephelyre látogatókat, az eljutást ezúttal veterán Ikarus buszunkkal is segítjük az Erzsébet téri parkolóból 13.45-kor. A helyszínen a kiállított járműveket meg lehet tekinteni, ki lehet próbálni.

Idén szavazhat is kedvenc MVK-s autóbuszára, típus vagy rendszám szerint és a legtöbb voksot kapott jármű biztosan ott lesz szeptember 20-án a kiállítottak között. A szavazatok szeptember 18-án éjfélig várjuk a mail@mvkzrt.hu címre. Kérjük, az e-mail tárgya az alábbi legyen: „Kedvenc MVK-s autóbuszom".

Ez alkalommal a Zöld Nyíl projekt Kivitelezője is kiveszi a részét a kiállításból, mivel a kivitelezés során használt gépekből is nyújtunk egy kis ízelítőt. A programok között újdonság lesz a telephelyen a járműjavító csarnok látogatása, megállóhely felismerő verseny, illetve a megállóhely bemondó verseny. Mivel nagy sikere volt a viszonylatjelző tábláknak a nyári nyílt napon is, most is lesz lehetőség a vásárlásra. A „Játssz a bérletedért" Zöld Nyíl nyereményjátékban is részt lehet még venni a helyszínen azoknak a diákoknak, akik 30 napos villamos bérletet szeretnének nyerni. Mindezen felül kibővített Zöld Nyíl fotó és MVK-s relikviák kiállítást is meg lehet tekinteni a nyílt napon.

A rendezvénysorozat az Autómentes Nappal, szeptember 22-én zárul. Ezen a napon lesz buszfestés (előzetesen meghirdetett rajzpályázaton nyertes iskoláknak), buszhúzó és kerékgurító verseny.

Az Autómentes Napon az MVK Zrt. járatain érvényes forgalmi engedéllyel egy család (maximum két felnőtt és kettő gyermek) ingyen utazhatnak.

Kapcsolódó hírek