Modern mozdonyokkal, szép tájakon utazik a Borsodchem anilinje

Vörös Attila   ·   2022.09.04. 12:00
15452_T20V3575_220901

Az Antwerpenből érkező tartálykocsik Bánrévénél lépnek be Magyarországra.

Rendszeresen érkezik anilinnel rakott tartályvonat Antwerpenből Sajószentpéterre, a Borsodchem iparvágányára. A szerelvényeket a Retrack magánvasút viszi el egészen Bánrévéig, ahonnan már a Rail Cargo Hungaria viszi tovább a magyar szakaszon a célállomásra. Pozsony és Bánréve között a Retrack bérelt Herkulese továbbítja a vonatokat az Érsekújvár–Zólyom–Fülek útvonalon. Bánrévén aztán a vonatot összerendezik az egyéb belépő elegyekkel, és az RCH minden nap járó tehervonatával viszik el Sajószentpéterre.

Az RCH mozdonya húzza ki méretes tartályvonatát a Borsodchemből Sajószentpéter állomásra (képek: Vörös Attila)

Csütörtökön üres szerelvényt adtak fel a Borsodchemben, ezt reggel a Cargo Akiemtől bérelt dízel Traxx mozdonya húzta ki további tizenöt egyéb vagon társaságában a vegyi üzemból. Mivel a többi tartály nem Bánréve felé ment, csak az üres anilines szerelvényt vitte tovább a Traxx Bánrévére, ahol a már ott várakozó Herkules vette át a feladatot – a Traxx pedig a napi rutin szerint Centert szolgálta ki ócskavasas kocsikkal. A Herkules nagyjából kétórányi várakozás után indult el Bánrévéről Sajólénártfalvára, majd igen jó tempóban folytatta útját Fülek felé a szlovák vasút 160-as vonalán.

Putnok után robog Bánrévére a tartályvonat

Nyitóképünk a Herkulesről a felvidéki oldalon, Balogfalvánál készült.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek