Mosóczi László a kötöttpályás járműgyártás miniszteri biztosa

iho/vasút   ·   2023.03.01. 10:45
00_ujra_moso

A MÁV-Start vezérigazgatójának egyelőre egy fél évig tartó kinevezéséről a Magyar Közlöny számolt be.

A Magyar Közlöny Hivatalos Értesítőjének 2023. évi 11. száma arról tesz jelentést, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a „kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény 22. § (1) bekezdése és 221. § (2) bekezdése alapján dr. Mosóczi Lászlót 2023. március 1. napjától 2023. augusztus 31. napjáig a hazai kötöttpályás járműgyártás fejlesztésének koordinálásáért felelős miniszteri biztossá” nevezi ki.

A havonta bruttó egymillió forint járadékra jogosult miniszteri biztos feladata, hogy:

  • gondoskodjon a hazai kötöttpályás közlekedés színvonalas lebonyolítását biztosító járműfejlesztési koncepció összeállításáról,
  • részt vegyen a hazai kötöttpályás járműgyártás fejlesztésével összefüggő kormányzati egyeztetések lebonyolításában,
  • közreműködjön a hazai kötöttpályás járműgyártás fejlesztésével összefüggő szakmai anyagok és jogszabályok előkészítésében.

A miniszteri biztos tevékenységét az építési és közlekedési miniszter, vagyis Lázár János irányítja.

Mosóczi László 2022 augusztusától a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület elnöke, 2023. január 19-e óta pedig a MÁV-Start Zrt. vezére is – ezt a pozíciót már korábban, 2007. július 1-je és 2008. február 1-je között is betöltötte. 2022 májusáig az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkáraként felelt a közlekedéspolitikáért, korábban helyettes államtitkárként dolgozott. Előzőleg a vasúti szektorban meghatározó állami vállalatok vezetőjeként, a MÁV-Start alapító-vezérigazgatójaként és a NIF Zrt. felsővezetőjeként tevékenykedett.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek