Most Szergejjel anyagolt a Kárpát Vasút Gyálon

Vörös Attila   ·   2017.07.05. 21:15
00146_szergej_karpat

Néhány napja számoltunk be először a 142-es (Budapest–Lajosmizse–Kecskemét) vasútvonal idei nyári felújítási munkáiról. A MÁV FKG Kft. július 9-éig a dízeles elővárosi vasútvonal Pestszentimre és Gyál felső közti részén dolgozik. A pályafelújítás része nagy mennyiségű zúzott kő pótlása, elszórása az érintett egy kilométernyi pályán. A köves kocsik továbbítását a Kárpát Vasút végzi: legutóbb Bobóval, most a kék Szergejjel dolgoztak.

Anyagolás Gyál felsőnél. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila felvételeiből!

Hétfőn a 628 168-as őserő feladata először négy, kővel rakott kocsi célterületre juttatása volt Rákosról a Körvasút–Rákosrendező–Városligeti elágazás–Kőbánya-Kispest–Kispest útvonalon. A zúzott követ aztán Gyál felső megállóhely környékén szórták el, majd a Szergej az üres vonatot Ócsára továbbította. Itt további négy üres köves kocsi várta, ezeket kellett összeszednie. Végül a nyolc üres vagonnal tért vissza Rákosra a Kárpát nagydízele.

Ócsa és Gyál között füstölög a viharos szélben a Szergej nyolc kocsival

A menet sokórás késéssel indult el Rákosról, mivel a hétvégén bevezetett új FOR (Forgalmi Vonatközlekedési Információs Rendszer) verzióval kissé meggyűlt a megrendelő baja. Az utóbbi napokra általánosan jellemző, hogy az átállás miatt a tehervonatok inkább állnak, mint mennek... Bízunk benne, hogy hamar összerázódnak a vasúttársaságok az informatikai rendszerrel.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek