NABI helyett Mabi jön

iho   ·   2013.12.07. 21:55

Mészáros Csaba, az Evopro cégcsoport tulajdonosa a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta: heteken belül bemutathatják az első magyar könnyűszerkezetes elektromos busz, a Modulo prototípusát. A cégcsoport a NABI buszgyártó mátyásföldi telephelyét vásárolta meg (az amerikai cég másik, kaposvári üzeme török vevőhöz került), ahol a technológia és a szellemi kapacitás is megvan kompozit karosszériás buszok gyártásához. Az Evopro eddig is ott bérelt műhelyt magának, és a prototípus végszerelése is a volt amerikai gyárban folyik majd.

A telephelyen kívül típust is vettek: a NABI Sirius ezentúl Euro VI normás motorral, és Mabi (a mozaikszó a magyar, a busz és az innováció szavakból áll össze) cégjelzéssel készülhet tovább, természetesen kellő mennyiségű megrendelés esetén.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.