Nagybevásárlás Brünnben

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.08.06. 12:00
brnoi_troli0

A cseh autóbuszpiacon az év egyik legnagyobb közbeszerzési pályázatát írták ki az ország második legnagyobb városában, Brünnben. A városi tömegközlekedési vállalat 560 millió korona (7 milliárd forint) értékben keres harminchárom csuklós, valamint ötvenegy 12,5 méter hosszú szóló városi autóbuszt. A városi tömegközlekedésben használandó buszok klimatizáltak és alacsonypadlósak lesznek. A drótnélküli internetet már mondani sem kell, viszont lesznek USB csatlakozók is.

(fotó: DPMB)

És ez még nem minden, mert a városi tömegközlekedési vállalat vezetősége negyven hibrid trolibuszt is beszerezne, de ez a folyamat még csak az elején tart. Az előzetes tenderkiírás feltételei alapján azonban sejthető, hogy szóló, maximum 12,5 méter hosszú, alacsonypadlós és légkondicionált trolibuszokat vennének. A vállalat nem akármilyen feltételt szabott, egy az egyhez kell tudni közlekednie a járműnek drót alatt és anélkül. Egy töltéssel a troliknak tíz kilométert meg kell tudni tenniük.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek