Nagyüzem Révkomáromban

iho/vasút   ·   2012.03.05. 07:30
00

A társaság élénksárga színű dízel Talentjei március 4-től felvették a menetrend szerinti forgalmat. Pozsony és Révkomárom között, a ŽSSK kivonulásával ezen a vonalon a magántársaság vált egyeduralkodóvá. Március 4-én reggel 9.20-kor kisebb ünnepséggel indították útjára a pozsonyi pályaudvar ötödik vágányáról az első menetrend szerinti vonatot. A hivatalos indulás napján mindenki ingyenesen utazhatott, de egészen március végéig kedvezményes, bevezető árakon értékesítik a menetjegyeket.

Érkezik az első menetrend szerinti vonat Révkomáromba, nagy érdeklődés mellett<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(Matyus Ákos felvételei)

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kiemelt ajánlatok

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 5. rész: Kötöttpályán Magyarországon I.

iho/vasút   ·   2022.05.14. 09:00

Sorozatunkban előző részeiben azt mutattuk be, hogy a Knorr-Bremse Budapest piacvezető vasúti fékgyártó vállalatként a világ mely távoli országaiba szállít fékrendszereket vonatok, metrók és villamosok számára. Képzeletben jártunk Afrikában, Ázsiában és a távoli Ausztráliában is. Számunkra a legérdekesebbek mégis azok a szerelvények, amelyekkel itthon találkozhatunk nap mint nap, amelyekben Budapesten tervezett és gyártott fékberendezések, fékvezérlő rendszerek és levegőellátó egységek gondoskodnak a biztonságos fékezésről.