Négy ajánlat katonai helikopterekre

iho   ·   2013.03.28. 12:30

Eddig két kísérlet történt használt forgószárnyasok beszerzésére. Az ingyen felajánlott amerikai gépek fenntartása drága lett volna, az olasz Agustákkal kapcsolatban többek közt biztonsági problémák is felmerültek.

A március 15-i hóhelyzet megoldásában, az elakadt járművek és utasaik mentésében, a kidőlt távvezetékoszlopok állításában szükség lett volna a katonaság helikoptereire – a rendkívüli időjárás helyezte újra előtérbe a beszerzés szükségességét.

A Világgazdaság értesülései szerint négy gyártó: az orosz MIL, az amerikai Sikorsky, az olasz Agusta és a magyar mentőhelikoptereket is gyártó német Eurocopter jelentkezett eddig. Az orosz gépek nem NATO-kompatibilisek, valamint a piac egyik legdrágábbnak számító gépei, az olaszokkal szembeni fenntartások a műszaki paraméterek miatt továbbra is fennállnak. A portál szerint a beszerzés az amerikai és a német gyár között dőlhet el.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.