Négyen feleltek meg az útdíjtenderen

iho/közút   ·   2012.10.20. 18:47

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. – a Kormány szeptember 14-i határozatában foglaltaknak megfelelően – szeptember második felében hirdetmény közzétételével induló, gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer hazai kiépítésére. Ezzel kapcsolatban korábban összesen 36 cég jelezte részvételi szándékát, vagyis ennyien kérték el az ehhez szükséges kiegészítő iratokat. Közülük az október 10-én lejáró határidőig nyolcan nyújtották be jelentkezésüket.

Az ÁAK ezek értékelését követően hét indulót szólított fel beadott dokumentációjának hiánypótlására, illetve felvilágosítás megadására, egyikük jelentkezését pedig hiánypótlás keretében nem orvosolható formai hiba miatt – a közbeszerzésekre vonatkozó törvényi szabályozásnak megfelelően – érvénytelennek nyilvánította. A megadott október 18-ai határidő lejárta után a társaság ismét értékelte a jelentkezéseket, amelyek közül négyet minősített érvényesnek (az egyik pályázó időközben visszalépett az eljárástól). Az ezeket benyújtó cégeket, illetve konzorciumokat a 2012. október 19-én ajánlattételre kérte fel, amelynek határidejét november 5-ben szabta meg.

Az ajánlattevőkkel lefolytatandó tárgyalások lezárása, valamint a végleges ajánlattételi határidő és az eljárás eredményéről szóló döntés november második felére tehető. A nyertes ajánlattevővel való szerződéskötés – a közbeszerzési eljárás tervezett menetrendje szerint – december első felében esedékes.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.