Nem érinti a debreceni repülőtér nyári menetrendjét a Wizz Air döntése

MTI/iho   ·   2024.07.10. 12:47

A légikikötő nyári menetrendjét nem érinti hátrányosan a diszkont légitársaság döntése, miszerint a Debrecenben állomásozó repülőgépét Budapestre helyezi át október 27-ével.

A légikikötőt üzemeltető Debrecen International Airport (DIA) Kft. közleményében azt írta, Debrecenből továbbra is elérhetőek lesznek a légitársaság járatai Burgaszba, Lárnakába, Londonba és Rómába.

A Covid-időszakot követően a debreceni repülőtér forgalma dinamikusan nő, az utasforgalom 2023-ban már ismételten átlépte a 300 ezret, 2024-ben pedig további tíz százalék körül bővül, köszönhetően a Debrecenben és régiójában tapasztalható gazdasági és turisztikai fejlesztéseknek.

Annak érdekében, hogy ezt a növekedést fenntartsák és megfeleljenek az utazóközönség elvárásainak, a DIA Kft. – tulajdonosai támogatásával – megtesz minden szükséges lépést, hogy a korábban népszerű és jelentős töltöttséggel bíró járatait, mint a tel-avivi és az eindhoveni, megtartsa és további új úti célokat is indítson 2025 nyarától más légitársaságokkal együttműködésben.

A közleményben kiemelték, folytatják a repülőtéren megkezdett infrastruktúra-fejlesztéseket is. A debreceni nemzetközi repülőtér céljai változatlanok: a régió legjelentősebb regionális repülőtere kíván lenni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek