Nem érte el célját az orosz embargó az MLSZKSZ szerint

iho   ·   2016.10.21. 10:50

Míg oroszország gazdasági önellátásra rendezkedett be, a velük kereskedelmi kapcsolatban álló uniós cégeket súlyosan érintették a korlátozások – áll a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) sajtóközleményében. Átrendeződtek a piacok, és az embargós termékek szállítására csempészútvonalak alakultak ki, az Ázsia és Európa közti hivatalos útvonalak pedig Oroszország elkerülésével (tengeri szállítás, Csengdu–Rotterdam vasúti árufuvarozási projekt) működnek tovább.

Magyarországnak aktívnak kell lennie az orosz, török és kínai piacokkal folytatott kereskedelemben, ezen területekről kell a záhonyi térségbe gazdasági befektetéseket bevonni. A térség működését függetleníteni kell a kelet-nyugati áruforgalom trendjeitől, termelő beruházásokat vonzó gazdasági környezetet kell teremteni. Az MLSZKSZ úgy látja, hogy vámszabad területek létrehozása, valamint az emellé adott kedvező gazdasági feltételek jelenthetik a vonzó gazdasági környezet kulcsát.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek