Nincs ingyenbérlet a BKV-s dolgozóknak

iho/vasút   ·   2012.01.26. 19:04

Nem érvényesíthetik csütörtöktől a 2012-re szóló ingyenbérleteket a BKV-s dolgozók – tudta meg az [origo] az egyik BKV-s szakszervezet vezetőjétől. Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnöke szerint a BKV vezetése csütörtökön arról tájékoztatta a dolgozókat, hogy nem érvényesíthetik a 2012-re szóló ingyenbérleteket sem saját maguknak, sem a családtagjaiknak.

A BKV-s alkalmazottak igazolványában egy hologramos matrica igazolja, hogy ingyen utazhatnak a cég minden járművén. Az ingyenbérlet eddig a dolgozók házastársainak, illetve a húsz évnél fiatalabb gyerekeinek is járt. A 2011-es bérletek idén február végéig érvényesek.

A szakszervezeti vezető szerint a cég azért döntött így, mert az új, jelenleg tárgyalt kollektív szerződésben megvonnák az alkalmazottak családtagjaitól az ingyenes utazást, és a dokumentum elfogadásig nem akar újabb ingyenbérleteket kiadni sem a dolgozóknak, sem a családtagoknak.

A BKV későbbre ígért választ arra, miért függesztette fel a dolgozóknak járó ingyenbérletek érvényesítését, illetve hogy mi lesz a már érvényesített bérletekkel.

Kapcsolódó hírek