Nem kell a selejt

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.09.15. 13:00
kiskep

A napokban négy új Škoda 15T For City típusú villamost vehetett volna állományába a Prágai Közlekedési Vállalat (DPP), de nem tette. S jól tette, mert a DPP technikusai több hibát is találtak, ami miatt nem közlekedtethető a villamos. Addig, amíg a hibákat elhárítja a gyártó, a villamosok Plzeňben maradnak.

A 11-es vonalán sok új villamost látni<br>(fotó: a szerző)

A DPP műszaki szakemberei szerint elsősorban a fékberendezések elégtelen működése teszi lehetetlenné a jármű biztonságos használatát, de hibákat találtak a szélvédő vízelvezetésénél is, sőt az ablaktörlők rövidebbek a kelleténél. Kifogásolják továbbá az áramszedők állapotát is. 2013-ban összesen harminckét új For City villamost kell leszállítania a Škodának Prágába. Ha ez így megy tovább, akkor a felét sem sikerül teljesíteni. Nem először vannak problémák az új villamosokkal, hiszen a múltban például repedések jelentek meg a kerekeken. Ezeket a gyártó garanciális javítás keretén belül orvosolja.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek